STATE AUDITOR’S OFFICE
LEAVE INTERPRETATION 99-01'

TO: Human Resources Directors
DATE: September 30, 1998

Whether an employee is allowed to substitute jury duty for annual leave when

SUBJECT: exhausting annual leave on an agency's payroll following resignation.

Question:

If an employee allowed to substitute jury duty for annual leave when exhausting annual leave on
an agency's payroll following resignation?

Answer:

An employee who is called to jury duty while using accrued annual leave following resignation
may substitute jury duty time for annual leave.

According to Texas Government Code, Section 661.067, an employee allowed to remain on an
agency's payroll is entitled to continue to receive all compensation and benefits that the
employee was receiving on the employee's last day of duty. The only exception is that the
employee may not use sick leave, or accrued sick or vacation time, while exhausting annual
leave.

! This is an updated version of this State Auditor’s Office Leave Interpretation. It was updated in
2011 to primarily reflect statutory changes. The previous version can be found at
http://www.hr.sao.state.tx.us/Statutes/[L199-01_old.html




